Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ló fajták

FRÍZ ló

A fríz ló máig megőrizte fajtája ősi jellegzetességeit, kitartását és kiegyensúlyozottságát. Elismerésre méltó testfelépítése, robusztus megjelenésű, a betegségekre, huzatra, nagyon érzékeny lófajta. Egészséges, dinamikus mozgású. Térölelő, lendületes jármódja, vérmérséklete, mozgékonysága, a hátsó lábak tolóereje és az ügetésben megmutatkozó erőteljes térdmunka rendkívül magával ragadó. A kistermetű fríz ló korrekt gerincvonalát jól hangsúlyozza az ívelt és büszkén hordott nyak, amely fejlett, széles mellkasba és erős, hosszú vállakba megy át. A far csapott, a mar kidomborodó, a fej hosszú, de nemes. A szemek nagyok és élénk pillantásúak, a fülek mozgékonyak, finom szabásúak. A törzs tömeges, erős és mély. A hát rövid, íve kissé megtört. A sörény és a farok szőre sűrű, hosszú, enyhén hullámos, ritkítani vagy befonni csak ritkán szokták. A végtagok rövidek, erősek, jó csontozatúak. Hosszú, sűrű bokaszőre van. A paták kemények és jól formáltak. Megsínyli a (gyakori) ló, lovas, élőhely változást.

 

efgrhz.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________________________

CONNEMARA póni

Az egyik legnagyobb testű tenyésztett póniló. Feje csinos, szögletes pofával, széles homlokkal, nagy barátságos szemekkel. Rövid lábai vannak, melyeken stabilan áll, kis térdmozgással, meglepően hosszú lépésekkel mozog. Szárcsontjuk rövid, sűrű, lapos és sima, a szár 18-20 cm a lábtőízület alatt. Mély, tömör, kiegyensúlyozott testtel rendelkeznek, mély és szilárd mellkasuk, jó dőlt lapockájuk van. Marmagasságuk 135-150 cm között van. Teljes magasságát öt éves korukra érik el. Kemény, izmos testük van, nem igényelnek bonyolult étrendet, hogy egészségesek és fittek maradjanak. Színei: a szürke és a fakó a legáltalánosabb, de fekete, pej, sötétpej, gesztenyepej, palomino és néha deres is előfordul. Nagyon ritka közöttük a sárgaszínű. Edzett életmódja miatt nagyon hosszú életű, akár 30 éves korukig is elélhetnek.

250px-buckconn.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________

LIPICAI ló

 

Igen tanulékony, nagyon engedelmes, jó munkakészségű, szilárd szervezetű, ellenálló, nem nagy igényű fajta. Elsősorban fogatló, kiváló hintós és kocsiló, emellett a spanyol iskolában hagyományosan használt lófajta. Nemzetközileg igen eredményes a fogatsport területén. Általában szürke, de gyakran előfordul fekete, sőt pej is. Bottal mért marmagassága 152–162 cm.


 

220px-lipizzaner_2.jpg240px-matters_equestrian.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.